Ssst… Stilte in Begeleiding

Workshop voor begeleiders - 25 oktober 2015

De workshop ´Ssst... Stilte in Begeleiding´ leert je als begeleider meer gebruik te maken van de kracht van stilte. Door de kracht van stilte te ervaren, kunnen zowel cliënt als begeleider meer vanuit het nu samenwerken aan de gewenste uitkomst van de begeleiding. Door oefeningen en interventies met gebruik van stilte, kun je de cliënt helpen met het herkennen van emoties en kan deze hierin eigen keuzes maken. Stilte, meditatie & mindfulness zijn wetenschappelijk onderzochte methoden, die hun waarde ruimschoots hebben bewezen bij het genezen van depressies, verlichten van verdriet en pijnklachten.

Hoe gebruik je stilte in één op één begeleiding? In deze workshop maak je kennis met de theorie en basisoefeningen rondom stilte in begeleiding. Er is veel gelegenheid om te oefenen. Het uiteindelijke doel van de training is om als begeleider de cliënt beter te kunnen helpen met het “in het nu zijn”, het kunnen loslaten en nieuwe inzichten te krijgen. Wil jij als begeleider groeien en meer met stilte werken in je begeleiding? Dan is deze workshop perfect voor jou! In één dag krijg je een theoretische basis en heel veel praktische oefeningen die je morgen direct kunt gebruiken in je begeleiding.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze workshop is bedoeld voor coaches, therapeuten en trainers die meer gebruik willen maken van het nu en stilte een onderdeel van hun begeleiding willen laten zijn. Voor hen die willen groeien in hun vak én cliënten willen laten groeien.
Het programma ‘Ssst… Stilte in Begeleiding bestaat uit één trainingsdag.

Wil je je opgeven?

Stuur dan een mail naar: info@rebalance.nu

Praktische zaken

 • Trainers: Barbara Visscher van Activate your Talent & Astrid van Bennekom van rebalance.nu
 • Datum: zondag 25 oktober 2015, de dag van de Stilte. De duur is 1 dag, van 10 uur tot 17 uur. (De workshop wordt in 2016 gegeven op vrijdag 15 januari & zaterdag 16 april.) 
 • Trainingslocatie: Boerderij de Zalm, Pothuizerweg 19, 3998 NB, Schalkwijk
 • Jouw investering:  €145,- incl. koffie, thee en heerlijke lunch. Voor NVPA leden is deze dag met een speciale ledenkorting, zij investeren €125,-.
 • De opleiding is geaccrediteerd. De SKB heeft deze workshop geaccrediteerd met 12 SU.

Heb je nog vragen? Mail of bel ons!


Ervaringen van deelnemers

 • Mia Willart, coach & schrijfster van het boek: “Met mij”: Wat een geschenk aan jezelf/mezelf. Ook al weet ik het wel….’t Zo weer doen = super!
 • Marja Pronk, coach, trainster, schrijfster van het boek “De Spitsuurclub”: De training ‘Ssst… Stilte in begeleiding’ heb ik gevolgd bij Astrid en Barbara ( Rebalance.nu & Activate Your Talent). Een heerlijke dag, op een fijne locatie ( Boerderij de Zalm) onder bezielende leiding! Ben er stil van…
 • Bianca Visscher, oprichtster van Lijn in Balans coach & voedingsdeskundige: Een onverwachte toevoeging aan het “geijkte”.

Deelnemers over de begeleiders

 • Barbara, jouw rust is heerlijk in de training. Je warmte en feedback doen je groeien als mens!
 • Astrid, je weet echt contact met mensen te maken.
 • Astrid, als trainer en coach weet je goed de vinger op de zere plek te leggen en kan daarbij ook goed benoemen wat jij in die bepaalde situatie voelt, wat het met jou doet en wellicht met iemand anders doet, en dat op een prettige manier aan een ander teruggeven.
 • Barbara, Je bent eerlijk, je laat weten waar je voor staat, je komt open voor je mening uit en je doet dat heel respectvol.
UA-48782344-1